Soulfaze @ Ufta (Underground Fashion Talent Amsterdam)
Runway movie

toostylish.com

low speed medium quality high quality

 

 

Good2b.nl

19 juli 2007 UFTA show, Loods 6, Amsterdam.

UFTA staat voor Underground Fashion Talent Amsterdam, een organisatie waarin jonge opkomende ontwerpers de kans krijgen hun werk te showen aan heel modeland. Om het underground gevoel te versterken wordt de show gehouden in Loods 6, een gebouw dat vooral bestaat uit massief beton. Kleur was er nauwelijks in het interieur te bekennen, gelukkig dat de neonkledingstukken van enkele toeschouwers wat leven in het sfeerbeeld scheppen.

Voor mij is de UFTA-show het startschot van een week vol mode, talent, mooie mensen, champagne en feestjes. Wat betekent dat ik er bij de eerste show nog fris en fruitig bij zit en me totaal kan focussen op de kleding in plaats van de goodybag. Ook nu is het moment van entree weer een pretje, want wat is er heerlijker dan ongegeneerd en gedoogd kijken naar andermans looks? Het mag allemaal mits het gebeurd onder de noemer 'fashionweek'. Na ruim een uur uitloop gaan dan eindelijk de lichten uit, wordt het stil in de zaal en begint de DJ met zijn tunes.

Het programma begint met de collectie Chantage, … fuckin' dangerous stuff van Chantal Doorten. Chantage is bedoelt voor de oersterke, maar tedere vrouw. Sensueel, speels en sportief zijn woorden die op de show van toepassing zijn. Doorten wil de vrouw als superheld verheffen. Met high heels, parelkettingen en een hoop niemendalletjes zagen de modellen er inderdaad uit als femmes fatales.

Jordy Satoor de Rootas is de tweede ontwerper die zijn collectie Soulfaze op de catwalk laat zien. Kenmerkend voor Soulfaze is dat de kledingstukken, buiten de originele grafische prints, opzettelijk zijn verfraaid met gaten, vlekken en bijzondere wassingen. Zijn kleding valt onder de noemer 'streetfashion': het is van de straat, draagbaar en origineel, voor iedereen die zijn hoofd durft uit te steken boven de massa.

Als laatste gegadigde voor de pauze is Francis Massink aan de beurt. Zij heeft zich laten inspireren door het praktische van een broek en elegantie van een rok. Dit tezamen maakt de B'rok. In de nieuwste collectie voor 2008 heeft Massink ook een heuse B'jurk in het leven geroepen. Ben ik benieuwd wat 2009 gaat brengen, zolang het met een B begint zit het vast goed…

Inmiddels is iedereen flink aan het wapperen met alle attributen waar ook maar enigszins een waaier in te ontdekken valt. Tja, aan hitte geen gebrek in de loods. Tijd voor een korte pauze en heel veel frisse lucht. Na de pauze showt Kipling haar nieuwste tassenmodellen en toonde styliste Patricia Giesbers (winnares Elle H&M style award 2007) haar werk dat zich kenmerkt door een combinatie van high fashion en streetwear.

Wanneer ik buiten sta is het inmiddels tegen tienen en sterf ik van de honger. Noodzakelijk dus om op etenspad te gaan. Voor de die-hard UFTA fanaten is er een afterparty op de Supperclub Cruise. Voor mij was op dat moment voedsel genoeg om in mijn behoeften te voorzien, de boot heb ik om die reden mooi langs mijn neus voorbij laten varen.

(Karlijn Visser)